Hidroizolarea piscinei şi vopsirea cu membrană poliuretanică

 • HYSEAL CONCENTRATE
 • READYMADE HYSEAL
 • PRIMER EPw 1070
 • PAINTH CHLORE
 • HYDROBENT
 • DESMOSEAL MASILLA PU

 I. NATURA PROBLEMEI-CERINȚE

Un mod economic de formare a suprafeţei finale a unei piscine este vopsirea ei cu o vopsea poliuretanică. Este o soluţie tehnică eficientă, în mod evident mai economicoasă decât acoperirea ceramică.

Opţiunea utilizării vopselei poliuretanice, influenţează modul de impermeabilizare a piscinei.

Mai concret, stratul hidroizolant va trebui:

 • Să reziste în timp, pentru că plasarea sa între elementele de construcţie ale piscinei şi stratul de vopsea epoxidică face intervenţiile viitoare dificile şi costisitoare.
 • Să aibă o aderenţă puternică la elementele de construcţie ale piscinei, pentru a face faţă cu succes unor eventuale presiuni negative exercitate asupra acesteia.
 • Să aibă o suprafaţă netedă.

Membrana utilizată va trebui:

 • Să aibă o bună elasticitate, pentru a nu fisura din cauza contracţiilor şi dilataţiilor.
 • Să fie rezistentă la apă şi la substanţele chimice eventual adăugate în apa din piscină (ex. –  clor).
 • Să fie rezistentă la condiţiile atmosferice (ex. – radiaţie solară, îngheţ, etc).

II. SOLUTIA

De importanță primordială este ca structura portantă a piscinei să fi fost calculată corect, pentru a rezista presiunea hidrostatică a apei din piscină.

Impermeabilizarea piscinei se realizează prin aplicarea eficientă a unei hidroizolatii cristaline și a unei straturi de mortar de ciment hidroizolante pe fond și pe pereții săi, strat impermeabilizant și nivel în timpul timpului. În felul acesta, se poate realiza suportul necesar pentru o stabilitate și impermeabilitate în acoperirea cu membrană poliuretanică.

Impermeabilizarea mortarului de ciment se poate imprima adăugarea aditivului impermeabilizant și cristalizant de masă pentru  mortar HYSEAL READYMADE   în proporție de 6kg / mc mortar.

În plus, la betonarea structurilor portante la piscină, este recomandat să se adauge în produs  HYSEAL CONCENTRAT , plastifiant, impermeabilizant și cristalizant de masă, în proporție de 0,8kg / mc de beton, iar imbinarea dintre pereți și pardoseala se va monta cordonul expandabil  HYDROBENT .

Cerințele în ceea ce privește elasticitatea și rezistența la apă, substanțele chimice și condițiile atmosferice, trebuie să le asigure îndeplinirea membranelor poliuretanice, sunt sigure cu succes pentru acoperirea cu membranele poliuretanice  PAINTH CHLORE . Este o membrană poliuretanică cu elasticitate ridicată și rezistentă la îngrijire, condiții atmosferice și mulțime de substanțe chimice precum acizi diluați, alcalii, produse petroliere, solvenți, apă, apă de mare etc.

III. APLICAREA

Pregătirea suportului

 1. Curățarea perfectă a suprafeței de resturi de uleiuri de cofraje, praf, material neaderent etc.
 2. Tăierea părților proeminente ale armăturii, până la 3 cm in adancime fată de suprafată.
 3. Prepararea unui strat hidroizolant puternic cristalin din material  HYSEAL READYMADE SLURRY aplicat prin pensulare.
  Consumul de  HYSEAL READYMADE SLURRY : aproximativ 0,8 kg / mp / strat.
 4. Prepararea unui strat de tencuială, folosind un nisip fin (ciment: nisip = 1: 2) prin adăugarea impermeabilizantului cristalin de masă  HYSEAL READYMADE , în proporție de 6kg / mc mortar de tencuiala.
  Consumul de  HYSEAL READYMADE : circa 6 kg / mc de mortar de ciment.
 5. Îmbinarea dintre pereții și fundul piscinei, se recomandă aplicarea unui mortar hidroizolant sub forma de scafă (circa 5 – 6cm). 

 Grunduirea cu  PRIMER EPw 1070 pentru  aplicarea membranei PAINTH CHLORE

 1. Componentele A (rășina) și B (întăritorul) ale produsului  PRIMER EPw 1070  sunt ambalate în proporție de amestecare prestabilită. Componența B se poate face în totalitate în componența A. Amestecul a două părți poate face față timp de aproximativ 5 minute, cu un malaxor cu turatie redusă (300 de turatii / minut).  
  Consumul de  PRIMER EPw 1070 : aproximativ 300 g / mp. 
  Eventualele fisuri sau imperfecțiuni se repară cu masticul poliuretanic  DESMOSEAL MASILLA PU .
 2. Dupa aplicarea amorsei, dar nu mai mult de 6 ore, urmează să se aplice membrana poliuretanică  PAINTH CHLORE .
  Consumul  PAINTH CHLORE : 0,2kg / mp / strat (circa 5 straturi).

IV. NOTĂ

 • Se acordă o atenție deosebită pentru montarea plăcerilor speciale ale piscinei, precum lumini, guri de intrare și evacuare a apei, guri de curățare etc.
 • PAINTH CHLORE conține solvenți. În condiții de spații închise, se acordă o atenție deosebită pentru aerisiri eficiente in momentul aplicării.
 • Timpul de lucru cu sisteme poliuretanice se reduce sau se creează acumrea temperaturilor medii.
 • Aderența între 2 straturi succesive poate fi afectată de serii de influență în umiditate sau a noxelor ce pot interveni între acestea.
 • Suprafețele straturilor poliuretanice trebuie ca, după aplicarea lor, să fie protejate de umiditate timp de 4-6 ore. Se pot folosi întăritori.
 • Consultații de instrucțiuni de utilizare în condiții de siguranță și măsuri preventive, înscrise pe ambalaj.