Hidroizolarea subsolului împotriva umezelii şi a apei fără presiune hidrostatică

 • READYMADE HYSEAL
 • PRIMER EPW 1070
 • DESMOPOL 2CB
 • CONCENTRAT DE ISOL

I. NATURA PROBLEMEI-CERINȚE

Subsolurile clădirilor, pentru a putea fi utilizate, necesita o hidroizolare eficientă împotriva umezelilor și apei.

În cazul în care problema cu care ne confruntăm este o simplă umezeală sau apă fără presiune hidrostatică (de exemplu infiltraţii de la ploi), atunci stratul hidroizolant aplicat trebuie:

 • Să fie eficient contra umezelii şi apei.
 • Să fie durabil, având în vedere în mod special dificultatea accesului şi contactul permanent cu solul.

II. SOLUTIA

Dacă este posibil, se recomandă ca aplicarea hidroizolaţiei să se facă pe partea exterioară a zidurilor subsolului, adică pe partea afectată de apă.

Acoperirea zidurilor subsolului în exterior cu mortarul hidroizolant cristalin HYSEAL READYMADE şi a pardoselii subsolului în interior (ca singura soluţie viabilă), creează un strat hidroizolant care:

 • Conferă o hidroizolaţie eficientă.
 • Permite respiraţia zidurilor şi asigură viabilitatea şi utilitatea subsolului.
 • Se caracterizează prin fiabilitate şi durabilitate.

În condiții de îngrijire este posibilă acoperirea exterioară a unei posibilități, produsul cristalin REZULTATUL ISTORIC  poate fi aplicat în interior pentru o aderență mare și rezista la mare.

În cazul constructiilor noi, în elementul de structura este recomandabil să adăugăm în beton un aditiv și impermeabilizant cristalin HYSEAL CONCENTRAT , în proporție de 0,8 kg / mc beton.

III. APLICAREA

Pregătirea suportului

 1. Curățarea perfectă a suprafeței de uleiuri de cofraje, materiale neaderente, praf etc.
 2. Curățarea este segregarilor de materiale slab aderente.
 3. Tăiere distanțărelor și capetelor de armătură in adâncime de 3 cm.
 4. Rosturile de turnare existente se deschid în forma de V, cu adâncimea de 3cm.
 5. Udarea adecvată a punctelor de mai sus și chituirea lor cu mortarul cristalin  HYSEAL READYMADE MORTAR , gata preparat.
  Consumul de  HYSEAL READYMADE MORTAR : aprox. 1kg/mp.
 6. La îmbinarea pardoselii si pereții verticali, se va confectiona o scafa de circa 5 – 6cm din mortar cristalin  HYSEAL READYMADE MORTAR.
  Consumul de  HYSEAL READYMADE : 1,9-2,7 kg / m / liniar de scafă.
 7. Udarea suprafeței suport, fără a forma băltoace.

 Aplicarea  HYSEAL READYMADE SLURRY

Conținutul acesta este  HYSEAL READYMADE  (20 kg) se amestecă progresiv cu 5,5 kg pentru apă (se aplică material peste apa si nu invers), amestecând continuu până la forma unei paste omogene, rezultând astfel produsul  HYSEAL READYMADE SLURRY . Este obligatoriu a se folosi un malaxor cu turație redusă (300 de minute în minut).

 1. HYSEAL READYMADE SLURRY este aplicat  pe exteriorul zidurilor subsolului, în 2-3 straturi. Acoperirea zidurilor se extinde până la 50 cm deasupra solului. Înainte de aplicarea stratului primar, suportul va umezi fara a forma baltoace.
  Consum: 0,8 kg / mp pe strat.
 2. Acoperirea pardoselii subsolului cu  HYSEAL READYMADE SLURRY  în 2-3 straturi. Înainte de aplicarea stratului primar, suportul se va umezii fara a forma baltoace. Fiecare nou strat se aplică după uscarea stratului precedent. Pentru evitarea fisurării materialului, grosimea stratului nu va depăși 1 mm.
  Consum: 0,8 kg / mp pe strat.

Pentru protejarea stratului de  HYSEAL READYMADE SLURRY  de pe pardoseala subsolului de eventuale deteriorări, este recomandabil pentru acoperire un strat de sapa (mortar de ciment, gresie etc.).

Aplicarea  DESMOPOL 2CB  pe exteriorul fundatiei

Conținutul DESMOPOL 2CB  (40 de litri) se amestecă progresiv până la formarea unei paste omogene. Este obligatoriu sa se utilizeze un malaxor cu turație redusă (300 de rotatii pe minut).

 1. DESMOPOL 2CB este aplicat  pe exteriorul zidurilor subsolului, în 2-3 straturi, după ce se aplică în amorsa  PRIMER EPw 1070 . Acoperirea zidurilor se extinde pana la  50 cm deasupra solului . Consumul: 1,2 lit./mp pe strat.

IV. NOTĂ

 • Temperatura trebuie să fie de minim + 5˚C.
 • Stratul de  HYSEAL READYMADE SLURRY nu se aplica la temperaturi mari, in conditii de ploaie și îngheț / dezghet.
 • Produsul  HYSEAL READYMADE este clasificat ca iritant.
 • Produsul  DESMOPOL 2CB  contine solventi volatili.
 • Consultați instrucțiunile de utilizare în condiții de siguranță și măsuri preventive, inscrise pe ambalaj.